Vennewaard 201, 1824 KH Alkmaar

Budgetbeheer

Budgetbeheer: voor een financieel gezonde toekomst

Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Lukt het u (bijna) niet meer om uw vaste lasten te betalen? Heeft u ondersteuning nodig bij het organiseren van uw financiën, maar wilt u wel kunnen meebeslissen over uw inkomen en uitgaven? Dan is budgetbeheer een uitstekende oplossing voor u.

Budgetplan en afspraken

In goed overleg stellen we een realistisch budgetplan op. Dit is de basis waarop we tussentijds beslissingen nemen over uw bestedingen. Ook maken we onderling duidelijke afspraken die tijdens het beheer gelden. Wij verwachten dat u zich daaraan houdt en u mag van ons verwachten dat wij dat ook doen. Omdat voor budgetbeheer geen tussenkomst van de kantonrechter nodig is, bent u altijd vrij de dienst weer op te zeggen. Waarschijnlijk wilt u dat pas als u uit de zorgen bent.

Financieel zelfredzaam worden

Budgetbeheer kan perfect worden gecombineerd met budgetcoaching. Met beheer werken we toe naar een financieel gezonde toekomst. Door coaching leert u uw uitgaven en inkomsten goed te organiseren en financieel zelfredzaam te worden. Zo pakt u stap voor stap de draad weer zelf op. U kunt er ook voor kiezen om een deel van uw administratie bij ons te laten, bijvoorbeeld het betalen van uw vaste lasten. Dat kan nét de steun zijn die u nog nodig heeft.

Budgetbeheer totaal

Deze uitgebreide vorm van beheer biedt dezelfde service als beschermingsbewind, alleen dan op contractbasis. Dit is dus minder vrijblijvend dan basis-budgetbeheer. Een prima oplossing als u wacht op de uitspraak van de kantonrechter of wanneer u helemaal niet wilt dat er een kantonrechter aan te pas komt.

Wat doen wij voor u als budgetbeheerder?

 • beheerrekening openen
 • communicatie met alle inkomensinstanties en met alle ontvangers van vaste lasten
 • budgetplan opstellen
 • vaste lasten betalen en losse rekeningen betalen
 • nota’s bij de ziektekostenverzekering indienen
 • leefgeld (wekelijks) overmaken
 • inzage in het dossier verzorgen
 • inventariseren van schulden
 • betalingsregelingen treffen of begeleiden naar schuldhulpverleningsorganisatie
 • inkomensverruimende maatregelen aanvragen
 • belastingaangifte invullen en heffingskortingen aanvragen van het jaar waarin de bewindvoering start

Procedure

U kunt zich voor budgetbeheer bij ons aanmelden door uw gegevens op dit formulier in te vullen. Daarna nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.
We zijn gewend om dat bij u thuis te doen. Heeft u dat liever niet, dan kan het ook altijd bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek nemen we het contract door en bespreken we wat we van elkaar kunnen verwachten. We kunnen dan direct voor u aan de slag.

Passende ondersteuning bij uw financiële administratie