Vennewaard 201, 1824 KH Alkmaar

Budgetcoaching

Budgetcoaching: beter uitkomen met uw inkomen

Voelt u zich onrustig door betalingsproblemen of dreigende schulden? Komt u nét rond, maar houdt u weinig geld over voor leuke dingen? Budgetcoaching van Bergen Bewind helpt u uw inkomsten en uitgaven beter in evenwicht te krijgen. We maken duidelijk waar de knelpunten zitten en zoeken naar mogelijkheden om deze op te lossen. Het gaat er daarbij om dat u zelf overzicht krijgt in uw financiële plaatje en daardoor de beslissingen kunt nemen die nodig zijn.

Wanneer heeft u budgetcoaching nodig?

Elke ingrijpende levensgebeurtenis kan grote invloed hebben op uw financiële positie. Denk bijvoorbeeld aan echtscheiding, ontslag of wisseling van baan, samenwonen of verhuizing. Zoals u gewend was met uw geld om te gaan, lukt nu niet meer en dat leidt tot tekorten. Het kan ook zijn dat u simpelweg meer uitgeeft dan er binnenkomt omdat u geen overzicht heeft in uw financiële situatie. Wat de oorzaak ook is, uw (nieuwe) financiële situatie vraagt om aanpassingen en het is vaak lastig om hierin zelf de juiste keuzes te maken. Een budgetcoach kan u hierbij ondersteunen.

Wat doen wij als uw budgetcoach?

  • samen met u inventariseren we uw inkomsten en uitgaven
  • samen met u stellen we een budgetplan op
  • samen inventariseren we eventuele schulden
  • wij controleren de bankafschriften die u ons toestuurt
  • we kijken mee en adviseren waar nodig
  • u krijgt een budgetboekje waarin u uw inkomsten en uitgaven noteert
  • u krijgt structuur en overzicht

Hoe verloopt een coachtraject bij Bergen Bewind?

U kunt zich voor budgetcoaching bij ons aanmelden door uw gegevens op dit formulier in te vullen. Daarna nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. 
Tijdens deze ontmoeting zetten we direct de eerste praktische stappen. We nemen samen de inkomsten en uitgaven door. Hieruit stellen we een budgetplan op. Uitgangspunt hierbij is natuurlijk dat u minder uitgeeft dan u ontvangt. Soms betekent dit wel dat u een aantal uitgaven moet stopzetten die voor u normaal zijn. Dit kan pijnlijk zijn, maar we houden daarbij het uiteindelijke doel voor ogen: een zorgeloze financiële toekomst.

Passende ondersteuning bij uw financiële administratie