Vennewaard 201, 1824 KH Alkmaar

Vrijwilliger als mentor

Vacatures

Soort vacature Voor een pittige dame van 66 jaar oud met een lichamelijke beperking zoeken wij een mentor.
Doelgroepen Ze is rolstoelafhankelijk en ook verstandelijk is ze behoorlijk achteruit gegaan.
Activiteiten Ze houdt erg van dieren en wandelen, tegelijkertijd is het nog een beetje zoeken naar een fijne dagbesteding.
Periode voor onbepaalde tijd
Aanvangsdatum in overleg
Voorzieningen onkostenvergoeding
Uren per week maximaal 2 uur
Werktijden In overleg af te spreken
Locatie Bergen NH
Taken en werkzaamheden

Als mentor bent u de vertegenwoordiger en belangenbehartiger van mensen die dat om diverse redenen dat niet voor kunnen verzorgen of het gebied van hun zorg en welzijn. Bijvoorbeelden redenen zijn als er sprake is van een verstandelijke beperking, Niet – aangeboren hersenletsel, dementie of psychische problematiek.

Bergen Bewind zoekt vrijwilligers die in Bergen NH mentor willen zijn voor mensen die dat nodig hebben. Naast een mentor hebben cliënten van Bergen Bewind ook een bewindvoerder, deze behartigt de financiën.

De werkzaamheden van een mentor zijn: een paar keer per maand de cliënt bezoeken, logboek bij houden van de contacten rondom de cliënt, aanspreekpunt zijn voor de zorg en hulpverlening, belangen van de cliënt in de gaten houden, de cliënt in gesprekken vertegenwoordigen, overleggen met de bewindvoerder, adviseren en beslissingen nemen en een jaarlijks verslag schrijven voor de rechtbank. De tijdsinvestering is ongeveer 10 uur per maand.

Vereiste opleiding: mbo

Vaardigheden en kwaliteiten

U beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Daarnaast heeft u affiniteit met de doelgroep, u beschikt
over enige levenservaring en kennis van de sociale kaart. U bent respectvol naar de cliënt en weet om te gaan met vertrouwelijke informatie. Verder toont u initiatief, bent u besluit- en handelingsvaardig, kunt u grenzen stellen en goed samenwerken. U beheerst de Nederlandse taal goed in woord en schrift en kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voorleggen.

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

U behartigt de belangen van een cliënt die hiertoe zelf niet in staat is of niemand heeft in zijn/ haar netwerk om deze te behartigen. Het is een verantwoordelijke vrijwilligersfunctie waarbij u een vertrouwensband opbouwt met de cliënt en opkomt voor zijn/haar belangen. U krijgt een basiscursus Mentorschap, ondersteuning en scholing. Een mentor vervult een verantwoordelijke, zinvolle en plezierige rol voor kwetsbare mensen in onze samenleving.

Solliciteren

Zie jij jezelf in deze functie bij Bergen Bewind werken of denk je nu aan iemand die je kent? Laat het ons weten! Jouw cv en motivatiebrief ontvangen we graag! Vinden wij jou geschikt? Dan zullen we je uitnodigen voor een gesprek.

    Jouw Motivatie

    Ik ga akkoord met het privacyreglement[acceptance]
    Contact opnemen